22-12-2007

22-12-07 Op zoek naar droog weer

Toch regen gehad vannacht. Wat we gisteren niet konden weten was dat we in de klei terecht waren gekomen. Schoenen houden dat goed vast.
Vandaag zijn we weer naar de kust gereden via een weg die alleen TomTom kan bedenken. Vermijd snelwegen betekende vandaag dat we opeens op een zandpad terecht kwamen en dat wel zo'n tien kilometer moesten volgen. Mij kun je geen groter plezier doen!
Nu staan we weer eens aan het strand. Deze keer niet alleen maar met wel veertig andere camperaars. Het is blijkbaar een bekende plek . Het lijkt een beetje op een woonwagenpark maar dan wat minder dicht op elkaar. Er is ook geen rotzooi te vinden, er staan ontelbare vuilnisbakken met vrolijke groene plastic zakken er in. Van de andere kant heeft het hier volgens Hanke ook wel wat weg van een homo-ontmoetingsplek. Dat maakt het niet leuker. Het is wel bijzonder dat er hier plekken aan de kust zijn waar je gewoon op kunt rijden, desnoods de zee in, terwijl het helemaal niks kost. Er zijn totaal geen voorzieningen en dat maakt het ook wel weer leuk. Naast de plek waar we staan is een huis en voor dat huis is een put. Als je een stuk hout of ijzer hebt kun je de deksel lichten en je chemisch toilet zo leeg kieperen. Ja, dat hoor je hier dan weer.
We profiteren van het goede weer hier, tegen de twintig graden. We konden na zonsondergang nog buiten zitten zonder het koud te hebben. Windstil en zeventien graden is lekker. Zelfs buiten gekookt.
Het zonnepaneel heeft er voor gezorgd dat we een poosje elektrisch licht konden gebruiken maar niet erg lang. We hebben de gaslamp maar weer aan gedaan.
Morgen eens op zoek naar een lpg-station. Tot nu toe nog niet één gezien. Zou dat het volgende probleem worden? Tweehonderzeventig euro uitgeven aan een gasdampfles om vervolgens toch nog zonder te zitten? Kan niet waar zijn.
Vanavond:
N 37°21.0281, W 1°40.8076
Alt. 6,5m

Geen opmerkingen: