23-12-2007

23-12-07 naar huis of verder van huis

Vandaag hadden we bijna besloten naar huis te gaan. Ondanks de prachtige ritten die we maken is er iets wat niet bevalt. De unit is gewoon nog niet in orde. De accu laadt niet op en in de auto zelf is ook iets aan de hand met de elektra. De unit is lek, er komt water uit de wand en het raam aan de voorkant laat water binnen als het regent. De kachel is niet in orde en die hebben we toch zo af en toe wel nodig tegen de kerst. Tot mijn grote verbazing bleek vandaag dat het enorm moeilijk is om aan lpg te komen. Volgens een pompbediende moesten we maar naar Madrid rijden, vierhonderd kilometer hiervandaan. Nou ja, da's dichterbij dan naar huis. Alternatief is een nieuwe gasfles kopen en dat terwijl we een hele slimme en dure gasdampfles hebben aangeschaft omdat je die 'overal' kunt vullen. Morgen proberen we het nog eens in Almeria. Anders bij een gasdepot, misschien dat daar wat te regelen valt. Dan is ook gebleken dat deze unit absoluut niet voldoende geisoleerd is, zeker als we ook nog naar de sneeuw willen zal dat een probleem worden. Kortom, we hebben half besloten de unit terug te brengen naar waar ie vandaan komt. Jammer jammer.
Verder is Peewee niet in orde. Eigenijk moeten we naar een dierenarts en dat is nogal ingewikkeld in het Spaans. Kan wel natuurijk maar als we dan toch naar huis gaan is het wel zo prettig naar onze eigen dierenarts te gaan die Peewee ook al onderzocht heeft.

Gelachen hebben we ook. Hanke heeft een pluktik, citroenen, sinaasappels, mandarijnen, amandelen en vandaag zijn daar cactusvruchten aan toegevoegd. Ja hoor, dat eindigde echt met een pincet en leesbril aan het tafeltje in de camper. Hele kleine haartjes die je heel goed in je vingers voelt zitten. Nadat alles stekeltjes verwijderd waren heeft ze de vruchten met mes en vork proberen op te eten. De smaak viel natuurlijk tegen maar dat is met alles wat je stiekem plukt. Rolt er opeens zo'n vrucht van tafel in haar schoot..

Het blijft nog steeds bewolkt, wel droog. Het is niet warm maar de kachel hoeft voor het eerst niet echt aan. Da's fijn want dat scheelt gas.

Vanavond staan we aan zee, bijna in zee. Ik schat op tien meter van het water. Helemaal alleen aan het einde van een piepklein gehucht waar maar een stuk of zes huizen staan. Er is hier helemaal niks, een paar kinderen spelen op een plastic glijbaantje en tegen dat het donker wordt steekt iemand de kerst-straatverlichting aan. Feliz Navidad in vijftiger jaren gloeilampjes. Dat verlicht de vijftiger jaren vissersbootjes en de nieuwe verkeersdrempel. Dat dan weer wel.

N 36°44.347, W 2°12.512
Alt 2,60m
14°C 22u
El Cabo de Gata

Geen opmerkingen: