24-12-2007

24-12-07 fris gas

We hebben weer gas. Geen lpg maar een fles van Repsol. Ik kon vandaag heel even met de pda online in Almeria en via de ADAC blijkt dat er in Spanje geen lpg-flessen gevuld worden. Ik hoop dat die duitsers gelijk hebben, want anderssss..... In ieder geval hebben we nu een fles gehuurd die we weer kunnen inleveren als we Spanje uit gaan.
Het is waar dat lpg fanatieker brandt. Eten koken wordt weer sudderen in plaats van bakken. Maakt niet uit, we kunnen nu ook weer de kachel aansteken als het nodig is. Tot nu toe gebruiken we de campinggaslamp nog als verwarming en dat is genoeg. Het aansluiten van het gas was weer een verhaal apart maar ok, het zit. De fles past niet in het daarvoor bedoelde kastje maar staat nu onder de auto. Hopelijk wordt ie niet gejat, wat wel heel makkelijk zou kunnen omdat het een handige klikvatting heeft. Ik heb geen zin om er nou weer een ketting met een slot omheen te doen. We zien wel en anders halen we wel weer een nieuwe.
Morgen is het kerstmis dus dan hebben we geen plannen. Alles zal wel dicht zijn en uitgestorven. We hebben onze boodschappen al in huis hoor, lekkere entrecĂ´te.
Ik wil graag een foto maken van de kassen hier dus ik denk dat we bij redelijk weer morgen een stuk de bergen inrijden voor een mooi overzicht. Dit hele gebied, van Murcia tot Almeria en waarschijnlijk nog een stuk verder is ingepakt in plastic. Er werken duizenden pikzwarte Afrikanen en die plukken tomaten. Ongelooflijk om te zien hoe zo'n enorm stuk land in plastic zit. Christo zou zich rot geergerd hebben want het is erg slordig gedaan en overal ligt vuiligheid en flarden kapotgewaaid wit plastic. De sfeer is helemaal niet wat je verwacht van 'Costa del Sol'. Waarschijnlijk zullen een aantal van de tomatenboeren binnen een paar jaar erg rijk zijn geworden van de verkoop van hun stuk land aan een projectontwikkelaar. Er worden uiteraard overal al hotels en appartementenflats weggezet. Best logisch als je ziet hoeveel grond er opgeofferd is aan de kassen. Relatief weinig commerciele bouw. Wij hebben die ellende in ieder geval nog wel gezien en als binnenkort de tomaten uit Spanje twee zo duur geworden zijn dan weet je hoe het komt.

Vanavond Almerimar
N 36°42.4944, W 2°48.5405
Alt. 9,70m 12°C 22.20u

(op de foto een begrafenis. Beetje onduidelijk waarom het lijk van de begraafplaats weg ging in plaats van er naar toe?)

Geen opmerkingen: