19-12-2007

19-12-07 Cambrils

Vandaag is het gelukt om niet te gaan rijden. Het was een prachtige zonnige dag en daarvan heeft ook de accu geprofiteerd. Provisorisch aangsloten maar daarom niet minder efficient. Het controle lampje ging binnen een uur van rood naar geel. Groen is ie volgens mij niet geworden maar we hebben de hele avond al gratis stroom. We kunnen dus nog een nachtje blijven staan op deze leuke plek.
Het stadje stelt niet zo veel voor in de winter, maar dat zal in het hoogseizoen best anders zijn. In de haven liggen de blijkbaar nodige luxe jachten. Veel Cayennes erbij en net zo veel bordjes 'se vende' erop. Ik hoef er geen.
Verder hebben we een onduidelijk probleem en wel dat we niet weten hoe laat het is. Er zijn een aantal klokken die ons vertellen dat ons horloge goed staat, maar er zijn er meer die al een uur verder zijn. Dan is het ook nog zo dat de winkels hier tussen twee en vijf gesloten zijn. Het is alsof we een jetlag hebben. We lossen het als volgt op: het is zo laat als het ons uitkomt. Als we niet meer weten of het nou een uur eerder of toch een uur later zou kunnen zijn hebben alweer een uur erbij gesmokkeld om in ons voordeel te kunnen gebruiken.
Morgen gaan we op tijd, haha - drie uur speling, rijden. We willen naar de Sierra Nevada. Geen idee wat dat precies is maar het klinkt cowboy-achtig en dat spreekt ons erg aan. Waarom? Geen idee, maar er klinkt een 4x4-kans in de verte....
Vandaag hebben we iets uitgebreider kennis gemaakt met onze buren van gisteren. Frits en Ilse. Hij iets ouder dan wij en zij iets jonger, zo denken we dat. Hij is investeerder in jonge ondernemers en ondertussen een beetje in de horeca verzeild geraakt. Ze hebben een camping in de Belgische Ardennen gekocht, vijf jaar geleden en dat is inmiddels iets geworden waar ze trots op zijn. Flinke investeringen gedaan en niet zoals de meeste Hollanders in het buitenland alles aanbeunen en tenslotte niet meer weten wat je hebt of hoe je verder moet met de goedbedoelde rotzooi. Fritsie liet nog even vallen dat we de boel wel konden pachten of huren of nog iets anders, maar we hebben laten weten dat we niet geinteresseerd waren ons naar het Noorden te verplaatsen. Toch kwam hij al ras met zijn visitekaartje aanstormen met een hoopvol blik in zijn ogen. Nou ja, het is maar hoe je iets interpreteert natuurlijk. Wat wel erg toevallig was is dat hij ook nog semi-professioneel terrein gereden heeft en onze combinatie van pickup en afzetunit eigenlijk is wat hij wil hebben. Hoe je dan aan de gloednieuwste Hymermobil komt van zo'n tien meter lang is voor mij een goeie mop. Hij had het over een Belgisch kenteken, geen bpm en terugvorderen van btw en dus voordeliger dan een gebruikte in Nederland. Enfin, zo handig dus. Zij rijden ook naar het zuiden, maar ik denk niet dat we ze nog zullen zien deze vakantie. Ze vliegen over de tolwegen en zijn van plan naar Ibiza over te varen. Wij niet, wij gaan binnendoor naar Marokko ;p Pfoehh

Vandaag zelfde coordinaten.

Geen opmerkingen: