29-12-2007

29-12-07 we zijn er bijna uit


Laatste overnachting van deze reis is een heel stil plekje in het bos een stukje voorbij een camping. Luidruchtig zijn we zandpad afgehobbeld dat er langs loopt. Met een scherpe bocht stijl omhoog kwamen we hier terecht. Dat had Fritsie met zijn Hymer (Hummer zoals hij het zegt) nooit gered. Als je denkt aan wildkamperen dan is het dit. Een beetje ondeugend hoort daar bij. Als het morgen licht wordt zullen we zien waar we precies zijn beland, het is dan zondag en misschien worden we wel heel erg vroeg wakker van de jagers.
Morgen nog een uur of zeven rijden, een paar stops niet meegerekend en we zijn voorlopig weer thuis. Daar hebben we helemaal geen zin in maar we zullen de tijd gebruiken om de camper in orde te krijgen en ons ook voor te bereiden op een volgende reis die wat mij betreft naar Marokko gaat. We hebben deze dagen erg veel geleerd en een iets beter beeld gekregen van wat op vakantie gaan met een piepklein campertje nou eigenlijk betekent.
We kwamen vandaag twee andere pickups met afzetunit tegen. Eentje had zoiets als wij, we zagen hen ook nieuwsgierig naar ons kijken vanaf de andere kant van de snelweg. De tweede was een full-size amerikaanse pickup met een flinke unit erop. Vrolijk seinend en zwaaiend passeerden we elkaar. Net te weinig tijd om het goed te bekijken natuurlijk. Ik zou toch wel graag eens een praatje met ze maken en tips krijgen. Voorlopig blijven we samen onophoudelijk proberen een type unit te bedenken dat aan al onze wensen voldoet. Tot nu toe weet ik nog steeds niet hoe dat er uit ziet. We gaan een lijst maken met een 'pakket van eisen' zoals mijn neef dat zou noemen.
+licht van gewicht + een ruimer toilet + beter geisoleerd + lager, met een liftdak om het zwaartepunt omlaag te brengen + platte bodem met kastruimte onderin ipv bovenkastjes, ook zodat zwaartepunt lager komt (de laadbak moet er dan af) + een gasfles van 30cm doorsnee moet mee kunnen
Ik ben er van overtuigd dat Polycomposit in Valence dit best kan bouwen, maar hij moet óók voor ons nog betaalbaar zijn. De wens om het helemaal zelf te bouwen is enorm maar ik denk dat dat wat te hoog gegrepen is. Sparen dus.

Foto; het mooiste dat er is, buiten op een benzinevuurtje koken.

Vanavond ongeveer 40 kilometer voor de Franse grens.
N 42°22.5389, E 2°54.5595 (ja weer oost ipv west)
Alt 140, 5°C, 21.00u

Geen opmerkingen: