18-09-2007

uitje = eitje


Ei ndelijk, Hank heeft het er al vanaf het eerste begin over.
Maar kwam er toch nog bijna niks van terecht.

Ons eerste echte uitje ging naar Lyon. Spulletjes kopen bij de camperwinkel. Pannetjes, plastic kopjes en alles wat nodig is. Lichtgewicht is de eis.
Al snel een piepklein föhntje gevonden en lichtgewicht natuurliefhebbend poepopeetpoeier dat zo ontzettend groen is zodat ik zeker weet dat waar campers komen, de natuur weer ouderwets groen wordt en blijft. Voorwaarde: bij het legen van de koffer met poep (van Kooten bedankt) héél dicht bij de natuur blijven.
Fluitketel en een omvormer van 12 naar 230 van 159 voor 79 in de mand en ze hebben ook hele handige koekepannen met wegklapbare steel. Een steelpan met klapschaatscapaciteiten. Beetje duur en onnodig als je een keuken vol met pannen hebt die de hele winter niet gebruikt worden.. dan gaan die gave Thialfpannen gewoon weer terug op het rek.
Gelukkig was Hanke nog wakker na het betalen. Bleek dat we een unieke computerfout hadden meegemaakt. Omvormer van 79 € bleek op de bon te staan voor 229 €. Voor die hondervijftig euro teruggave hebben we nog heel veel meer gekocht bij een volgende winkel. Stoelen en bijna een siliconen vergiet. Van luchtvering hadden ze geen verstand en van LPG gasflessen nog minder.
In de koelkast hebben we eitjes en twee biefstukken. Ons eerste campereten. Eerst heb ik een afwasje gedaan, ging goed. Afwassen kon ik al wel, maar het was even spannend of we echt wel warm water hadden. Nou, bloedheet hoor! En omdat ik nu toch de beweegrol had en Hanke de zitrol, kon ik meteen wel even die biefstukjes bakken en de rest van het eten op tafel zetten. Ik had nog geen ja gezegd of ik kwam er achter dat we die klappan beter niet terug hadden kunnen hangen. Op een steenworp afstand van de Auchan die tot tien uur 's avonds open is zaten we daar dan. Het regende en het was gezellig binnen. Het was zonder biefstuk veel gezelliger dan met biefstuk. Bij de Auchan hebben ze allerlei soorten pannen. Wij niet. Niet nu. Maar door de regen naar de Auchan is niet gezellig. In de Auchan is ook niet gezellig. Hier wel. We hebben sla gegeten met olie en azijn. Gezellig.

De volgende dag was het droog en zijn we weer naar huis gereden. Onderweg heeft Hanke een pannetje gekocht en een eitje gebakken. Gezellig.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: