17-12-2007

17-12-07 Geslaagde vakantie

Dag twee, 17-12-07
Voor mij is de vakantie geslaagd. Voor we vertrokken heb ik gezegd dat het voor mij alleen een succes zou zijn als de Primus Nova gebruikt kon worden. Daarvoor heb je droog weer nodig een geen wind. Vandaag, op de tweede dag van de vakantie was het al zover. Koffie in de zon uit de wind.
Afgelopen nacht hebben we aan de kade gestaan van Sète. We hebben een iets beter idee van het vissersleven gekregen. Volgens ons verdient het niet best. Overal in de stad staan lelijke oude gehavende auto's die erg slecht starten. Soms weet je gewoon niet welke auto er nu probeert aan te slaan omdat er een rookwolk in de straat hangt die minstens 8 auto's aan het zicht onttrekt. Uiteindelijk lukt het dan toch altijd om weg te rijden.
We hebben ook gemerkt dat de werk tijden niet erg ideaal zijn. Voor de grap had ik gezegd niet te hopen om 3 uur 's nachts wakker gemaakt te willen worden door die vissers. Het was echt 3 uur hoor, hele hoop herrie van vrolijke vissers rond onze auto en flink veel kabaal van de zware dieselmotoren van de schepen, geratel van de kettingen en veel kletterend water. Dat weten we dan ook weer.
Zonder verder lastig gevallen te zijn door mensen die ons weg wilden hebben konden we toch nog wel slapen tot een uur of acht 's ochtends.
Nu staan we aan het strand van Calella, jammer genoeg mag je niet op het strand zelf staan maar dit is al leuk genoeg. Het is ongeveer vijftig kilometer van Barcelona. We gebruiken het spoorweg hek als klimrek om in en uit de camper te komen. De treinen rijden regelmatig voorbij maar ik denk dat we er geen last van gaan hebben omdat we allebei hartstikke moe zijn.
Morgen gaan we misschien Barcelona in, maar ik weet nog niet zeker of het een goed plan zal zijn met die camper van een meter of drie hoog. We gaan het wel proberen.
Nu nog een tequilaatje die we nog net in Frankrijk hebben gekocht, lekker slim, en dan slapen.
Voor vandaag;
N 41°36.999, E 2°40.417

Geen opmerkingen: