15-10-2007

OME

Weer een illusie armer en niet alleen dat.
Nadat ik die mooie nieuwe schokdempers en halve bladveren heb gemonteerd was het nog steeds niet overtuigend goed. De halve veren heb ik er inmiddels af gehaald, de schokdempers moeten er binnenkort ook aan geloven, ook al zijn ze prima.
Uiteindelijk na veel lezen op verschillende forums had ik de knoop doorgehakt. Hulp-luchtvering is de beste oplossing. Betere wegligging, meer comfort, handig in gebruik, met elke compressor te vullen, zonder unit erop laat je ze leeglopen, zelf eenvoudig te monteren, enzovoorts. Alles pro lucht-veren.
Bij AJV in Nederland zijn ze te koop voor ongeveer 500€, da's de helft van wat ze hier in Frankrijk kosten. Vandaag bestellen en ze worden direct opgestuurd. Hèhè, eindelijk een goede beslissing. Vorige week had ik een prijsopgave gevraagd bij Technic Auto Centre 4x4 hier in de buurt. Nooit iets van gehoord natuurlijk. Toevallig kwamen er vandaag langs op zoek naar een camper zaak. Ik vond het toch wel even leuk om er binnen te lopen om te vragen of ze toch nog een luchtveer systeem wilden verkopen. Nou, al snel bleek dat ze dat inderdaad helemaal niet wilden! Dit bedrijf dat niets anders doet dan 4WD's prepareren voor woestijntochten door Afrika en terreinauto's voor de brandweer klaar maken, heeft er erg veel verstand van. Dat bleek snel. De 4x4-mevrouw wist me eigenlijk binnen 2 minuten te overtuigen. Ze hebben enkele klanten met een combinatie die op de onze lijkt. Luchtvering is geen optie. Niet sterk genoeg, niet betrouwbaar en indien toch gemonteerd tegenvallende prestaties.
Dus, 12 november komen er twee nieuwe torsiestaven onder, Old Man Emu verenpakket en vier nieuwe schokdempers. En dit alles is het beste van wat er te koop is. De schokdempers worden alle vier van hetzelfde type. Dus die oude nieuwe dempers heb ik over.. Wanneer het gemonteerd is gaan we - de specialisten en ik - testrijden. Met en zonder unit, alles afstellen en gegarandeerd tevreden naar huis (of toch maar Afrika?). Ik kan niet wachten en het duurt nog een maand!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: